Velkommen til Jazzmesse med deltagelse av Borg Domkor og Fredrikstad Storband

VELKOMMEN TIL JAZZMESSE I ØSTFOLDDOMEN!

Vi har i år planlagt 4 tema-kveldsgudstjenester. Disse kveldsmesser har et annet tonefølge enn vanlige gudstjenester. Den første, en klassisk country-messe, ble arrangert i mars på forsamlingshuset på Slitu, med countrybandet «The Geriatrics». Til høsten planlegger vi en folketone-messe i Hærland kirke i september, og en bluesmesse i Mysen kirke i november.

Søndag 27. mai kl. 19.00 ønsker vi velkommen til jazzmesse i Eidsberg kirke med Borg Domkor og solister, og Fredrikstad Storband. Denne gudstjenesten har tonefølge av jazzmusikk av bl.a. Duke Ellingtons Sacred Concerts, og nyskrevet jazzmusikk til de faste messeleddene av Arvid Bertheau Johannessen, som selv er aktiv medlem i både Domkoret og Fredrikstad Storband. Domkantor Tore Erik Mohn leder det musikalske; liturg er kapellan Magnus Grøvle Vesteraas. Det vil bli nattverd, og selv om noen av gudstjenestens ledd har en annen musikalsk utforming, synger vi også noen av våre gode kjente salmer.

Borg Domkor ble etablert som et prosjektkor av Guttorm Ihlebæk i 1984, og ble tilknyttet Fredrikstad domkirkes korvirksomhet i 1989, da Ihlebæk ble ansatt som domkantor. Frem til 2009 var navnet «Borg Bachkor». Koret består av ca. 40 medlemmer, og står, i tillegg til tjeneste i domkirkens gudstjenester, for en betydelig konsertvirksomhet i Fredrikstad domkirke og distriktet for øvrig. Koret har stor bredde i repertoaret, fra de store kirkemusikalske verkene til nyskrevet musikk.

Fredrikstad Storband ble etablert i 1981, og har sine musikalske røtter dypt plantet i tradisjoner skapt av legender som Count Basie, Duke Ellington og Glenn Miller. Bandets musikalske uttrykk er i de seinere årene utvidet ved å vende blikket også mot mer bop- og cool-pregede tradisjoner. Fredrikstad Storband har samarbeidet med en rekke kjente nasjonale størrelser, men har også jevnlig samarbeid med lokale krefter.

Velkommen til en annerledes kveldsgudstjeneste med forrykende jazztoner!

03.05.2018