NELLY BUBES BILDER "DEN STORE FORTELLINGEN".

I tilknytning til reformasjonsutstillingen blir Nelly Bubes bilder å se på Mysen Menighetshus Betania i tiden 22 september til 13. oktober.

Kunstneren Nelly Bube er bosatt i Kasakstan og maler bilder som er tydelig inspirert av at hun lever i en kirkelig billedtradisjon der ikonet står sterkt.Dise bildene kombinerer det østlige billedspråket med et mer vestlig uttrykk.  To billedsamlinger utgjør tilsammen utstillingen «Den store fortellingen». Den ene av disse kalles for «Fra Eden til Damaskus» og består av 26 bilder med motiv fra Bibelen. Den andre utstillingen inneholder 30 bilder som har fått navnet «Sennepsfrøet». Dette er bilder som framstiller lignelser Jesus fortalte.

Åpningsforedraget fredag 22. september kl. 19.00 er ved Martin Eikeland.

Professor Gunnar Danbolt sier om utstillingen: "Bildene beriker tekstene, slik som tekstene også er med på å hjelpe oss til å «se» bildene på nye måter."