ORGELET I EIDSBERG KIRKE I TIPPTOPP STAND IGJEN!

ORGELET I EIDSBERG KIRKE I TIPPTOPP STAND IGJEN.

Etter flere år med mekaniske problemer på Eidsberg-orgelet, legger nå håndverkere fra orgelfirma Ryde & Berg siste hånd om et ganske omfattende utbedringsarbeid ved Eidsbergorgelet. Hele spillemekanikken har blitt finjustert, og noen deler er byttet ut.

Da kantor Willem og kirkeverge Anne Grete var på befaring, var arbeidet ikke helt ferdig, men det kunne allerede merkes stor forskjell i spillearten.  Det har blitt mye lettere å spille på, og ikke minst er det mindre støy.

Willem gleder seg over at denne jobben nå ble gjort, for det har vært nokså slitsomt å legge inn sikkerhetsmargin foran alle seremonier, i tilfelle noe skulle henge seg opp.

Orgelet i Østfolddomen klinger flott i det vakre kirkerommet, og det fortjener å være i topp stand!

26.01.2017