Velkommen til dåp!

Et nytt barn har kommet til jorden. Et nytt familiemedlem. Et skjørt lite menneske med et helt liv og en hel verden foran seg.  Når du får et barn, får du et lite menneske som du har ansvar for. Et menneske som er helt avhengig av deg. Mange føler at det er godt å kunne legge barnet i Guds hender. En trygghet oppi alt det ukjente. For mange handler dåpen om tradisjoner, gode minner, å skape en dag for familien og å ha et punkt i livet.

Når et barn blir båret til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har alle sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager.

Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv.

I bibelteksten som blir lest i dåpsliturgien, sier Jesus: "Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." (Matteusevangeliet kapittel 28, vers 18-20).

Dersom du ønsker å døpe barnet ditt, kan du ta enten melde deg på via vår nettside, eller ta kontakt med kirkekontoret på tlf 69 70 22 61 for å avtale en dåpsdato. Før dåpen får dere en samtale med presten, både om hva dåpen betyr og om de praktiske sidene omkring dåpsgudstjenesten. Samtalen foregår enten på kirkekontoret, i kirken eller hjemme hos dere. Før dåpen må vi få beskjed om hvem som skal være barnets faddere.  Nedre aldersgrense for fadderne er 15 år, og fadderne må enten være medlemmer av Den norske kirke eller et kirkesamfunn som ikke forkaster barnedåp.

Her kan du melde barnet ditt til dåp.

Du kan lese mer om dåp på den Norske Kirkes hjemmeside:

20.11.2014